Haladó keresés

 

Álmennyezetek, díszlécek és rozetták

Álmennyezet, díszléc és rozetta ...

Vissza

 

Olcsó, gyors és egyszerű, de rendkívül dekoratív megoldás otthonunk díszítésére és a régi, rossz felületű mennyezetek elfedésére

Napjainkban a divat kihatással van az élet minden területére és nincs ez máshogy a belsőépítészetben sem. Divat lett több olyan irányzat is, amely egy-egy elmúlt időszak stílusát idézi fel. Az enteriőr megtervezése során ez többféle módon kifejezésre juthat, pl. archaizáló szobabelsővel, egy-egy díszítőelemmel kiemelt régi stílusú bútorral, rozettás ablakkerettel stb.


Ilyen irányú elképzeléseink megvalósításához nyújtanak segítséget az általunk forgalmazott Vidella beltéri díszítőelemek és dekorelemek.

 

Beltéri díszítő- és dekorelemek:

Díszlécek

Az általunk forgalmazott díszlécek extrudált polisztirolból készülnek fehér színben, amelynek felülete a felrakást, felragasztás követően, akár azonnal is befesthető bármilyen vízzel higítható festékkel.

Extrudált díszléceink általában 2 méter hosszú szálakban kaphatóak, aminek leginkább a felrakásnál van fontos szerepe. Ezzel a hosszal a díszlécek még könnyen kezelhetőek, viszont a felhasználásnál lényegesen gyorsabbá teszi a díszlécek felragasztását, mintha rövidebb száldarabokkal kellene kínlódnunk.Sarok díszlécek:

A sarok díszléceket, vagy sarokszegőléceket a szobáiban a mennyezet és az oldalfalak találkozásánál esztétikusan körbefuttatva mutatós és szép átmenetet képeznek a mennyezet és a falak között.

A sarkokba ragasztható polisztirol díszlécek hátsó fele ki van könnyítve, hogy a egyenetlen sarkok és élek esetén is könnyen felragasztható legyen. A sarkok kialakítása történhet a díszlécek szögbe vágásával, de elegánsabb és szebb érhetünk el erre a célra készített sarokelemek felhasználásával, amely pontosan csatlakoztathatóak a díszlécek profiljához.

A díszlécek különösen parktikus belsőépítészeti kiegészítő elemei a könnyűszerkezetes házaknak és a gipszkarton álmennyezeteknek, mivel alkalmazásukkal az épületek, házak természetes (és sajnos elkerülhetetlen) mozgása hatására létrejövő apró repedések megelőzhetőek velük és elfedhetőek a sarkokban.


Előnyei:

  • Alkalmasak a függönykarnisok eltakarására;

  • Készíthető velük hangulatos, rejtett világítást;

  • Hasznos a sarok eltakarására, így nem látszódnak a sarkokban megjelenő repedések;

  • Képkeretek kialakítására;

  • Használható kábelek esztétikus eltakarását;

  • Elrejtik a tapéták összeillesztését;

  • Díszítésére is tökéletesen használhatóak!


Egyenes szabású díszlécek:

Léteznek egyenes szabású díszlécek is, melyeket leginkább a dekorációs elemként használjuk nagy és unalmas falfelületeknél. Vízszintesen, függőlegesen, vagy akár egy keretet kialakítva is rendkívül dekoratív megoldásokat hozhatunk létre. 

Íves falakra, íves felületekre is használható! Anyagukból adódóan nagyobb ívben minden gond nélkül meghajlíthatóak.


Rozetták

Dekoratív mennyzeti díszítőelem a nappali és a hálószoba helyiségeibe.

Leginkább csillárok és mennyezeti világítótestek köré használjuk, de önmagukban is mutatós dekorelemként funkcionálnak. Ugyanígy használhatjuk
oldalfalak dekorálására is, például faliórák, vagy falilámpák köré.

Polisztirol rozettáinkat fehér színben rendelheti többféle méretben és többféle mintázattal.

A rozetták a felragasztást követően a díszlécekhez hasonlóan szintén azonnal festhetőek bármilyen vízzel higítható festékkel!


Felragasztásuk rendkívül egyszerű. A rozetták közepét egyszerűen vágjuk ki a vezetékek számára, amit a csillár szerelvénytakaró kupakja el fog takarni. Majd megfelelő ragasztóval a rozettát a mennyezethez kell ragasztani.


Mennyezetburkoló lapok, álmennyzet

Az álmennyezet, vagy polisztirol mennyezetburkoló lap praktikus és olcsó eszköze a régi, rossz felületű mennyezetek elfedésének és a szépnek nemmondható gipszkarton álmennyezet eltakarásának.

Elsősorban akkor használjuk, ha már zavaró a régi, sima plafon, mert repedezett, vagy csak mert unalmas és kis összegből szeretnénk helytett egy szebbet, jobbat, dekoratívabbat és egyedibbet.

Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb módja a mennyezet felújításának! Nem igényel komolyabb szakértelmet, akár sajátkezűleg is gyorsan kivitelezhető.

Praktikus, mert nem porzik, nem koszol, nem kell fúrni és fűrészelni!

 

Tekintsd meg konkrét ajánlatainkat, vagy kérd szakértő munkatársaink segítségét:


Extrudált díszléc
Mennyezetburkoló lap

 

 

Profil webáruház belépés 

 

 

 

 
A kosarad pillanatnyilag üres.